DE   BABY   SPA

Welke baden zijn aanwezig?

Little Buddha beschikt over 2 aparte baden. Het eerste bad is een solo bad wat bedoelt is voor 1 kindje. Het tweede bad is een duo bad wat bedoelt is voor 2 kindjes. De baden zijn geluidloos en beschikken over bubbels en waterjets. Ook laten wij de baden na elke sessie leeg lopen en maken we de baden schoon met een 100% natuurlijke schoonmaakmiddel. Zo maken wij het veilig en hygiënisch voor elk kindje.

Wat is Hydrotherapie (floaten)?

Hydrotherapie voor baby's verwijst naar het gebruik van water als therapeutisch middel voor de gezondheid en ontwikkeling van zuigelingen. Het kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het doel en de behoeften van het kind.  

 Hier zijn enkele mogelijke voordelen van hydrotherapie voor baby's:

Motorische ontwikkeling: Hydrotherapie kan de motorische ontwikkeling van baby's bevorderen. Het drijfvermogen van water helpt bij het verminderen van de zwaartekracht, waardoor baby's gemakkelijker bewegingen kunnen uitvoeren en spieren kunnen versterken.

Spierkracht en tonus: Het werken in water kan de spierkracht vergroten en helpen bij het verbeteren van de spiertonus. Dit kan vooral nuttig zijn voor baby's met spieraandoeningen of motorische problemen.


Coördinatie: Hydrotherapie kan de coördinatie van bewegingen verbeteren. Baby's leren om verschillende delen van hun lichaam te gebruiken terwijl ze zich door het water bewegen.


Sensorische stimulatie: Het contact met water biedt verschillende sensorische ervaringen, waaronder aanraking, temperatuur en druk. Dit kan de zintuiglijke ontwikkeling van baby's bevorderen.


Ontspanning: Warm water heeft een ontspannend effect op spieren en kan helpen bij het verminderen van spanning. Dit kan gunstig zijn voor baby's die prikkelbaar zijn of moeite hebben met ontspannen. De temperatuur van het water ligt gemiddeld tussen de 35 en 37 graden. Heeft je kindje last van eczeem? Laat het dan weten bij het maken van een afspraak. Wij zetten het badje dan op 35 graden.


Vergemakkelijking van bewegingen: Water biedt een minder beperkende omgeving voor bewegingen, waardoor baby's vrijer kunnen bewegen. Dit kan gunstig zijn voor kinderen met beperkingen in hun bewegingsvrijheid.


Verbetering van de bloedcirculatie: Hydrotherapie kan de bloedcirculatie bevorderen, wat kan bijdragen aan een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren en weefsels. 


Hydrotherapie werkt ook goed als je kindje te maken heeft met buikkrampjes, slapeloosheid, slaapregressie, eczeem, overprikkelingen en sprongetjes.


Shantala Baby Massage

 

Shantala babymassage is een vorm van massage die zijn oorsprong vindt in een traditionele Indiase techniek en die wordt toegepast op zuigelingen. Deze massagevorm, genoemd naar een Indiase verpleegster die het in het westen introduceerde, heeft verschillende voordelen voor zowel de baby als de ouder die de massage uitvoert. Hier zijn enkele van de mogelijke voordelen:


 1. Hechting tussen ouder en baby: Shantala babymassage kan bijdragen aan het versterken van de emotionele band tussen ouder en baby. Door regelmatige fysieke aanraking ontstaat een gevoel van verbondenheid en veiligheid.
 2. Stimulatie van de zintuigen: Tijdens de massage worden de zintuigen van de baby gestimuleerd door aanraking, geur en het horen van de stem van de ouder. Dit draagt bij aan de sensorische ontwikkeling van de baby.
 3. Ontspanning: De zachte, ritmische bewegingen van Shantala babymassage hebben een kalmerend effect op de baby. Het kan helpen bij het verminderen van spanning, het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de slaapkwaliteit.
 4. Bevordering van de spijsvertering: De massagebewegingen kunnen de spijsvertering van de baby bevorderen en eventuele gasophopingen verminderen. Dit kan verlichting bieden bij spijsverteringsongemakken zoals koliek.
 5. Verbetering van de bloedsomloop: De zachte wrijving tijdens de massage kan de bloedsomloop bevorderen, wat de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels kan verbeteren.
 6. Verlichting van fysieke ongemakken: Shantala babymassage kan verlichting bieden bij verschillende fysieke ongemakken, zoals groeipijn, spierstijfheid en tandjes krijgen.
 7. Bewustwording van het lichaam: De massage helpt de baby bewust te worden van zijn of haar lichaam en stimuleert de ontwikkeling van lichaamsbewustzijn.
 8. Verbetering van de slaapkwaliteit: Door de ontspannende effecten van de massage kan het bijdragen aan een betere slaapkwaliteit voor zowel de baby als de ouder.


Het is belangrijk op te merken dat Shantala babymassage met zorg en aandacht moet worden uitgevoerd. Ouders moeten de reacties van hun baby observeren en zorgen voor een rustige en comfortabele omgeving. Voor specifieke gezondheidsvragen of als de baby speciale behoeften heeft, is het raadzaam om een arts of kinderarts te raadplegen voordat met de massage wordt begonnen.

In de spa maken wij gebruik van Jojoba-, amandel- of druivenpitolie. Dit omdat deze oliën voor alle huidtypes goedgekeurd zijn. Voor het gezichtje maken we gebruik van onze eigen gemaakte Shea creme.


Voetreflex

 

Drukpuntmassage voor de voeten bij baby's, ook wel bekend als voetreflex, kan verschillende voordelen bieden voor zowel de baby als de ouder. Hier zijn enkele potentiële voordelen:

 1. Ontspanning en kalmering: Drukpuntmassage kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress bij baby's. Zachte druk op bepaalde punten kan een kalmerend effect hebben en kan nuttig zijn bij het verlichten van spanning die het gevolg kan zijn van huilen, prikkelbaarheid of ongemak.
 2. Verbeterde slaapkwaliteit: Het toepassen van drukpuntmassage kan helpen om de slaapkwaliteit van een baby te verbeteren. Door bepaalde drukpunten in de voeten te masseren, kan de baby zich meer ontspannen voelen, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen en langer te slapen.
 3. Bevordering van de spijsvertering: Drukpuntmassage kan een positieve invloed hebben op het spijsverteringsstelsel van de baby. Het masseren van bepaalde punten kan helpen bij het verlichten van gas, koliek en constipatie, waardoor de spijsvertering comfortabeler wordt.
 4. Versterking van het immuunsysteem: Sommige drukpunten worden geassocieerd met het versterken van het immuunsysteem. Door deze punten zachtjes te masseren, kan de algehele gezondheid van de baby worden bevorderd, wat kan helpen bij het verminderen van de frequentie van ziekten.
 5. Bevordering van de hechting: Drukpuntmassage biedt een mooie gelegenheid voor ouder-kindbinding. Het fysieke contact en de liefdevolle aanraking tijdens de massage versterken de emotionele band tussen de ouder en de baby.
 6. Pijnverlichting bij doorkomende tandjes: Drukpuntmassage kan ook nuttig zijn bij het verlichten van ongemakken die gepaard gaan met het doorkomen van tandjes. Het masseren van bepaalde punten onder de voeten kan deze pijn verlichten. 

Baby Yoga

Baby yoga omvat zachte en speelse oefeningen die zijn aangepast aan de behoeften en capaciteiten van baby's. Deze oefeningen zijn gericht op het bevorderen van flexibiliteit, kracht, coördinatie en ouder-kindbinding. 

Muziek/binaural beats

In de spa maak ik gebruik van Binural Beats muziek.  

Binaural beats zijn auditieve illusies die ontstaan wanneer twee verschillende frequenties gelijktijdig aan elk oor worden aangeboden. Deze techniek creëert een 'beat' of een pulserend geluid dat niet daadwerkelijk aanwezig is in de externe omgeving. Het brein interpreteert het verschil tussen de twee frequenties en produceert een nieuw geluidsfrequentie, de binaurale beat, die invloed kan hebben op de hersengolven.

Deze beats worden vaak gebruikt voor ontspanning, stressvermindering en het bevorderen van verschillende mentale staten, zoals concentratie, meditatie of slaap. Bijvoorbeeld, binaural beats met een frequentie tussen 1 en 4 Hertz worden geassocieerd met diepe ontspanning en slaap, terwijl frequenties tussen 14 en 30 Hertz gerelateerd zijn aan alertheid en concentratie.

Magnesium

In de spa kan er gebruikt worden gemaakt van Magnesium. Magnesium wordt soms toegevoegd aan het badwater van baby's in de vorm van magnesiumsulfaat, ook bekend als Epsomzout. Het idee hierachter is dat magnesium een belangrijk mineraal is dat verschillende gezondheidsvoordelen biedt, waaronder ontspanning, bevordering van een gezonde slaap en ondersteuning van de spierfunctie. Hier zijn enkele overwegingen met betrekking tot het gebruik van magnesium in het badwater van baby's:

 1. Ontspanning en Slaap: Magnesium staat bekend om zijn ontspannende eigenschappen. Een warm bad met magnesium kan bijdragen aan het ontspannen van de spieren, wat vooral nuttig kan zijn voor onrustige of gespannen baby's. Het kan ook helpen bij het bevorderen van een rustige slaap.
 2. Huidverzorging: Magnesium kan een gunstig effect hebben op de huid. Het kan helpen bij het hydrateren van de huid en het verminderen van droogheid, waardoor het geschikt kan zijn voor baby's met een gevoelige of droge huid.
 3. Spierverslapping: Het wordt aangenomen dat magnesium kan helpen bij het verminderen van spierkrampen en -spanningen. Dit kan voordelig zijn voor baby's die last hebben van spanning in hun kleine spieren.


Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd is mijn kindje welkom?

Created with Sketch.

Je kindje is welkom vanaf 4 á 5 weken. De reden waarom Little Buddha kindje niet eerder dan deze leeftijd wil ontvangen is dat ze simpelweg nog te jong zijn. Ook zijn ze nog weinig gewend op het gebied van water en is het van belang dat ze eerst zo veel mogelijk andere prikkels verwerken. Ook voor mama is het fijn om de eerste 4 á 5 weken te rusten. Je kindje kan komen floaten tot 6 maanden oud.

Wat moet ik meenemen?

Created with Sketch.

Alles is in de spa aanwezig. Toch is het wel belangrijk om zelf een schone luier mee te nemen en eventueel voeding (mocht het nodig zijn). Een badcape en zwemluier zijn in de spa aanwezig.

Afmeldingen

Created with Sketch.

In principe is het beleid om 48 uur van te voren de afspraak af te zeggen. Maar bij ziekte gelden daar andere regels voor. Bij niet op komen dagen wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. 

Voeden

Created with Sketch.

Als je een afspraak hebt geboekt dan is het van belang om je kindje een uur tot maximaal 3 kwartier van te voren te voeden. Dit zodat je kindje niet met honger het badje in gaat. Door de hydrotherapie kunnen ze al extra honger krijgen, maar met een lege maag kan de sessie niet met plezier verlopen.

Wat als mijn kindje het niet leuk vindt?

Created with Sketch.

Het kan voorkomen dat jouw kindje andere plannen had op het moment van de sessie. Aangezien ik met kinderen werk weet ik als geen ander dat het niet altijd mee zit. Mocht dit de eerste keer gebeuren dan verzoek ik de ouders om op een later moment terug te komen zonder daar kosten voor in rekening te brengen.

Hoe kan ik betalen?

Created with Sketch.

In de spa kun je pinnen of een contante betaling doen. Ook kan er een factuur afgegeven worden voor de verzekering (Nationale Nederlanden).