De privé baby spa van Utrecht

Little Buddha Baby Spa

Maan

De Baden

In de spa zijn 2 baden aanwezig. Een solo bad en een tweeling bad. Een solo bad is voor baby’s die alléén floaten en de tweeling bad is voor twee baby’s (friendsfloat). De baden zijn geluidloos zodat de baby’s zich op hun gemak voelen. Achter de baden bevind zich een super toffe kunsthaag muur met spiegels waar ze zichzelf in kunnen zien. Door deze té gekke muur krijg je een gaaf effect op de foto’s en door de kleur groen geeft het extra rust. Dat is ook wat Little Buddha Baby Spa wilt uitstralen.

Floaten / Hydrotherapie

Hydrotherapie is voor meerder ongemakken heel heilzaam. Kindjes die last hebben van o.a. buikkrampjes, blokkades, zenuwpijn, onrust en slapeloosheid zijn hierbij aan het juiste adres. Het is bedoeld voor ondersteuning bij de ontwikkeling van het kind. De baden zijn op een temperatuur tussen de 35 en 37 graden. Voordat de baby in het bad gaat ga ik eerst kijken welke float er bij hem/haar past en wordt er een zwemluier aan gedaan door de ouders. Als de baby in het water gaat staat het bad nog niet aan. Hierdoor gaan ze een rustige start tegemoet en kunnen ze eerst wennen aan de warmte. Wij bouwen dus op om eerst te beginnen met één jet en laten wij de baby weer wennen. Als de baby genoeg heeft kunnen wennen gaan de bubbels aan. Dan is het pas echt genieten! Komt je baby voor het eerst? Dan kan het zijn dat hij/zij het na 10 minuten wel genoeg vindt. Dat is heel normaal. Een floatsessie duurt maximaal 15 á 20 minuten. Na de sessie haal ik de baby uit bad en mag je hem/haar afdrogen en nog even lekker warm bij je houden. Bij boekingen met onjuiste gegevens zoals telefoonnummer en email wordt de afspraak als niet geboekt beschouwen. 

Baby Massage

Nadat de hydrotherapie voorbij is is het tijd voor een fijne massage. Er is een massageolie aanwezig van amandel of sesam. Voor mee rust gebruik ik pure biologische lavendel. Ook voor buikkrampjes is er een speciale olie die bij het masseren van de buik gebruikt kan worden. De olien worden verdund met de amandel of sesamolie. Bij de massage is het van belang om zelf ook te genieten. Het kan zijn dat de baby het niet fijn vindt en dan is het ook een goed idee om er niet mee verder te gaan. Ik gebruik zelf een massagepop waar ik precies kan laten zien welke technieken er gebruikt worden. Wat fijn is is dat je dit prima zelf thuis kan doen. Mocht je liever willen toekijken dan kan ik de massage zelf uitvoeren.

Reflexologie

Bij reflexologie houd ik mij bezig met de drukpunten in de voeten. In de voeten van een baby (ook bij volwassenen) zitten bepaalde punten die na aanraking op actief worden gezet. Mocht je baby last hebben van extreme buikkrampjes dan kan ik dat gericht behandelen. Zit er een emotionele blokkade of weet je niet zo goed waar de onrust vandaan komt? Dan behandel ik de zonnevlecht. Zo is er voor elk kwaaltje of ongemak een oplossing.

Baby Yoga

Na de massage is er ruimte voor yoga. Baby’s zijn enorm flexibel en dat kunnen zij behouden door bepaalde oefeningen te blijven doen. Door wat simpele oefeningen kunnen blokkades wegtrekken en worden de spieren en gewrichten soepeler. Ook vinden sommige baby’s het zo leuk dat ze enorm beginnen te lachen!

Muziek

In de spa maak ik gebruik van Binural Beats muziek. Binural Beats zijn frequenties die zich uiten in muziek. Dit geeft een bepaalde trilling door die voor verschillende kwalen/ongemakken erg goed zijn. Slaap je kindje minder? Dan kunnen wij ons extra focussen op de slaap. Krampjes? Dan focussen wij ons extra op de darmflora. Mocht er een bepaald geval zijn? Dan kunnen wij dat behandelen doormiddel van reflexologie.

Magnesium

In de spa kan er gebruikt worden gemaakt van Magnesium. Er worden dan Magnesium vlokken in het water toegevoegd. Magnesium zorgt voor een goede ontwikkelen van botten, tanden en spieren. Ook is het heel bevorderlijk voor de rust in lichaam en hoofd. Dit zorgt dan ook voor een betere slaap. 

Verkoop

In de spa worden er ook leuke baby spullen verkocht. Van Barnsteen sierraden tot kindertasjes. Bekijk ons aanbod op http://instagram.com/littlebuddhababyspa

Maan

Veelgestelde vragen

Een baby spa is niet alleen een leuke ervaring, maar heeft ook veel voordelen voor je baby.

 • Verbetert de slaap
 • Heeft een positieve werking op de groei van je kindje
 • Brengt je kindje in balans
 • Helpt je kindje ontprikkelen
 • Bonding tussen ouder en kind
 • Stimuleert de hersenen en denkniveau
 • Helpt tegen krampjes
 • Verhelpt spanning in armen en benen
 • Heeft een positief effect op de spijsvertering
 • Werkt kalmerend

In de baby spa zijn drie floats aanwezig. Elke float is voor en vanaf een bepaalde leeftijd. Ook dit verschilt nog wel eens. Het ligt meer aan het kindje zelf.

Dit zijn de 3 floats:
– nekfloat
– chestfloat
– seatfloat

De nekfloat is een drijfband die om de nek wordt bevestigd. Dit gebruik ik vanaf 3 weken tot 6 maanden, maar dit is uiteraard afhankelijk van de maten van de baby. De chestfloat word gebruikt vanaf 6 maanden. Het leuke is is dat je meer interactie hebt met je kind. Zo kan je je kindje ook een badspeeltje vast laten houden en lekker actief met hem of haar bezig zijn. De seatfloat word gebruikt bij kindjes die al zelfstandig kunnen zitten of ouder zijn dan een jaar.

 • Hydrofiele doek (groot)
 • Schoon luiertje
 • Voeding (mocht het nodig zijn)


Een zwemluier, badcape, billendoekjes en kleine hydrofiele doeken zijn in de baby spa aanwezig.

De dag voor je geboekte afspraak stuur ik altijd een persoonlijk Whatsapp berichtje of een mail om je goed te informeren over wat jullie mogen meenemen. Zo kunnen wij alvast kennis maken en mocht je nog vragen hebben dan kan je die direct stellen.

Bij Little Buddha Baby Spa ben je welkom als je baby minimaal 3 weken oud is. 

Kindjes tot 1,5 jaar zijn welkom bij Little Buddha Baby Spa.

Bij Little Buddha is er geen limiet aan mensen die mee willen. Ik kan heel goed begrijpen dat beide ouders aanwezig willen zijn en dat opa en oma ook gezellig mee willen. Ik adviseer dit wel alleen als het kindje volledig goed in zijn of haar velletje zit. Mocht je baby moeite hebben met prikkels of eventuele andere ongemakken ervaren dan is het misschien fijn om het de eerste keer rustig te houden. Ook broertjes of zusjes mogen een sessie bijwonen.

De baden worden gereinigd met baking soda en een zelfgemaakte schoonmaakmiddel van water en citroen. Dit wordt na elke sessie gedaan. Het water is gezuiverd en bevat een temperatuur tussen de 35C en 37C. Er worden geen oliën of andere producten gebruikt in het water. Wel is er magnesium aanwezig mocht dit gewenst zijn. 

Is je baby net gevaccineerd en wil je graag een afspraak maken? Dan is het het beste om dit 4 dagen na de vaccinatie te plannen. Ook als je kindje griep, koorts, waterpokken of een infectie heeft dan gelieve pas boeken wanneer dit weer stabiel is.

Het liefst een uur van te voren. Ik begrijp dat dit niet altijd haalbaar is, maar zorg er in ieder geval voor dat je baby niet hongerig is. Doordat ze hydrotherapie ondergaan kan het zijn dat je kindje met een hongerig gevoel niet helemaal kan ontspannen. Neem wel altijd voeding mee zodat je tussendoor (mocht het nodig zijn) je baby kan voeden. Er is altijd ruimte voor een voedmoment.

Het is fijn als je 5 minuten voor tijd aanwezig kan zijn, maar het kan gebeuren dat het leven even niet mee zit op de dag dat je de afspraak hebt staan. Laat het mij op tijd weten zodat ik met je mee kan denken. 

Heb je een afspraak staan en wil je die last minute afzeggen? Dat is natuurlijk heel vervelend, maar ik ben ook moeder en je hebt helaas geen grip op ziekte van je kindje of andere obstakels. In overleg plannen wij gewoon een nieuwe afspraak in.